Peter Fryckman Minun puolueeni on Suomi

Presidentti Putin ja kansainvälinen oikeus

Missä vaiheessa kansainvälinen politiikka on täydellisesti syrjäyttänyt kansainvälisen oikeuden?

 

Kansainvälinen laki ja oikeusperiaatteet (YK/EIS) yleensä tunnustavat perusperiaatteet, joiden mukaan täytyy ensin olla teko ja epäilty perusoikeuksineen, jonka jälkeen asiassa suoritetaan esitutkinta ja tarvittaessa nostetaan syyte, joka sitten saatetaan oikeuden punnittavaksi. Tämä päättää tarvittaessa sanktioista ja sen jälkeen ne vasta pannaan täytäntöön.

Nyt tämä hulvaton meno alkaa muistuttaa menneitten kansandemokratioiden aikoja, jolloin noin raskasta prosessia ei kannattanut prosessitaloudellisista syistä käydä läpi, koska yleensä syyllinen oli etukäteen tiedossa ja tarvittiin vain oikea ratkaisu eli rangaistus ja sille seuraamus.

Metodikin kokonaisuutena on täysin sama eli ensin demonisoidaan julkisesti, sitten isketään omaisuuteen takavarikoinnein, liittoudutaan eri viranomaistahojen kanssa ja lopulta kasassa on sekä näyttö että yksimielisyys lopullisen ratkaisun oikeellisuudesta. Kaikki sulassa sovussa epäillyltä varsinaisesti kysymättä ja median tukiessa uskollisena kulloistakin hanketta toteuttaen käytännössä tuon 1. vaiheen eli demonisoinnin kritiikittä.

 

Nykyisessä jalostetussa muodossaan kansainvälinen "oikeus" toimii niin, että ensin yksi suuri hahmo asettaa pakotteet (takavarikot ym.) ja sen jälkeen sivukonttorin virkamiehet siirtyvät omaan kammioonsa tuomaan lisäarvoa jo päätetylle tuomiolle ja tuovat oman osansa yhteiseen operaatioon.

Yhteistyö on sivistyneiden maiden kesken tietysti hyvä asia, mutta mihin se oikeus unohtui?

Missä oikeudessa on päätetty ko. sanktioista ja pakotteista eli de facto rangaistuksista?

 

En ole nähnyt YK:n tai Haagin kansainvälisen oikeuden tehneen päätöksiä näiden päivittäin tehtailtavien pakotteiden suhteen ja tämä hämmentää, koska olen kuvitellut, että maailmassa on joitain perussääntöjä vielä kaikkien kansojen turvaksi olemassa. Poliisi, olkoon millä tahansa nimikkeellä kulkeva poliisi, on huono vaihtoehto päättämään rangaistuksista ilman oikeutta.

Vallanpitäjien ei kannattaisi itse olla luomassa anarkiaa ohittamalla itse luomansa periaatteet pelkästään siksi, että reviirien rajat ovat taas väärässä paikassa ja olisi korjausten aika. Eikä varsinkaan sillä perusteella, että kokevat yhdessä olevansa oikeassa.

Tie helvettiin kun tunnetusti on kivetty "hyvyydellä" ja hyvillä aikomuksilla.

 

Ai niin se vappupuhe.

Osoitan poikkeuksellisesti tämän lyhyen vappupuheeni tällä kertaa Suomen työtä tekevän kansan sijaan niille, jotka niitä vappupuheita pitävät.

 

Älkää puhuko työstä, yrittäjyydestä tai mistään näihin liittyvästä, sillä teillä olisi ollut aikaa ja kaikki valta tehdä asioille jotain sen sijaan, että vaihdatte toistenne oviin nimikylttejä ja katselette ulkomailta paikkaa, jossa seuraavaksi kantaa vastuuta.

Touhunne tuo elävästi mieleen viime rysäyksen aikaisen järjestelyn, kun todettiin silloisen Säästöpankkiryhmän sotkeneen asiansa velkarahalla perusteellisesti ja vaadittiin pankkiryhmän aluejohtoa vastuuseen holtittomuudestaan. Asia ratkaistiin laittamalla koko maan aluejohdon nimet hattuun ja sieltä vedettiin jokaiselle uusi työpaikka. Rovaniemen aluejohtaja taisi mennä Vaasaan muiden vaihtaessa myös paikkaa keskenään ja kansa luuli taas hetken aikaa kaiken olevan aivan hyvin sekä järjestyksessä. Ei ollut.

Ei ollut silloin eikä ole nytkään vaikka juhlalliselta kuulostava sana "vastuu" kaikuu päivittäin hymyilevistä kasvoista.

Tarvitaan tekoja, ei puheita. Tarvitaan muutos.

 

Suomen kansalle toivotan hyvää ja rauhallista vappua.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Minä luotan raha-asiossakin hyviin ryyppykavereihini venäläisiin, mikäli ovat palauttaneet Espanjalle säilössä olleet Espanjan kultavarannot.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Hyvä Jarmo Lauros,

kyllä toveri Stalin sanoi selvästi, etteivät spaniardit tule koskaan kultaansa näkemään. Ihailen häntä siitä että piti lupauksensa ja varasti Espanjan tasavaltalaishallituksen eli virallisen hallituksen kultavarannon, jonka ymmärtämättömyykissään lähettivät turvaan Neuvostoliittoon.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Hyvä kysymys onkin, kuka hyötyy kaaoksesta ja sodista?

Käynnissä on kova kampanja jonka takana on paljon vaikutusvaltaa.

Victoria Nuland, USA:n entinen pysyvä edustaja NATO:ssa ja nykyinen USA:n hallituksen Euroopan ja Aasian asioista vastaava on naimisissa Robert Kaganin kanssa.

Robert Kagan on ollut neokonservatiivien joukon osana järjestelemässä sotia ja kampanjoita valtapoliittisten ja muutamien kansainvälisten yhtiöiden eduksi vuosikymmeniä.

Todella raadollisten intressien ympärille luodaan tuulesta temmattu PR-kampanja joka jollakin ihmeellisellä tavalla uppoaa suomalaisiinkin.

Taas kerran menee läpi: USA:n sotilasteollisuus ja pankki/pääomaryhmittymä = hyvä puoli jonka sanomiset uskotaan ilman mitään kritiikkiä.

Ja tällä kerralla vastapuolella on Venäjä, josta ollaan tekemässä Hitlerin natsi-Saksaakin pahempi hirviö.

Jos tästä lähtee sellainen sota käyntiin mitä pienen porukan toimesta halutaan, kärsijöitä on paljon.

Olisipa suomalaisilla silmät ja selkärankaa nähdä ja sanoa asiat niinkuin ne ovat.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

USA on asemyynnin ykkönen ja Venäjä hyvä kakkonen eli molemmat. USA pitää hallussaan pankkipuolta ja Venäjä raaka-ainevaroja.

Käyttäjän peterfryckman kuva
Peter Fryckman

Avasin ketjun vakavissani kysyäkseni, missä vaiheessa kansainvälinen oikeus tallautui jalkoihin, sillä siitä tässä näkyvimmillään on kyse.

Kuka tai mikä maailmassa on turvassa tältä mielivallalta, jos oletukset ja mielikuvat sanelevat toisten valtioiden kansalaisten omaisuuteen puuttumisen pelkkien sanelujen ja organisoidun joukkohysterian perusteella?

Minun korviini tässä soivat historian mustat kellot ja jokainen oikeuden perään kysyvä saa otsaansa leiman milloin minkäkin asian puolustajana.

Oikeutta tulee kaikkien puolustaa ja viedä kiistanalaiset asiat oikeassa järjestyksessä kansainvälisen oikeuden käsiteltäviksi ja ratkaistaviksi.

Toistan vielä, että millekään poliisille ei tule tuomiovaltaa ja siihen liittyvää täytäntöönpanovaltaa antaa. Se ei kuulu sivistysvaltioiden tapoihin eikä keinoihin vaan sopii noille mainitsemilleni jo menneille kansandemokratioille.

Miksi tässäkin asiassa tuntuu kaikki historiasta opittu fakta olevan päälaellaan?

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Peter, hyvä avaus. Minä olen alun alkaenkin miettinyt, mitä kansainvälisellä oikeuden merkitys on tässä asiassa. Oikeuden raiskaamisesta tässä enemmän on kyse. Jos kansainvälisen oikeuden vastaisuuteen vedotaan voimakkaasti, niin kyllä asianmukaista olisi saattaa se välitystuomioistuimen ratkaistavaksi tai ainakin perustella, millä tavalla se on kansainvälisen oikeuden vastaista.

Toiminnan perustuslain mukaisuuskin tässä ihmetyttää, kun yksityiset henkilöt ihan täällä Suomessakin saavat kärsiä toiminnan aiheuttamista vahingoista.

Mutta voidaan me muutenkin ihmetellä mihin hävisi oikeusvaltio.

Käyttäjän peterfryckman kuva
Peter Fryckman

Näitä pakotepuuhailuja tulisi nimenomaan tarkastella kansainvälisen lain ja oikeuden kannalta eikä antaa neitimäisille tunteille valtaa, kuten nyt on nähty.

Huudetaan jopa Uuuden Suomen palstoilla sitä, että naapurin presidentillä on omaisuutta ainakin monta lentokonetta ja huvilaa eikä valtamerikään ole pois suljettu.

Lasketaanko Obaman omaisuudeksi Airforce I ja II ja vaimolle III ?

Onko Camp David Barack Obaman veroilmoituksessa?

Tai Naantalin Kultaranta presidentti Sauli Niinistön henkilökohtaista omaisuutta?

Hieman minua hämmentää se, että täällä ns. kapitalistisen lännen puolella ei osata erottaa omistamista enää käyttöoikeudesta ja päät punaisina ollaan huutamassa konfiskaatiota yli rajojen oletusten ja tunteen perusteella.

Ämmien touhua.

Jos kansainvälinen laki ja siinä erityisesti omistusoikeus tuolla tavalla separoidaan mielivaltaisesti niin mitä oikeuksia tämän mielivallan edessä kenellekään lopulta jää.

Toisaalta tunnolliset virkamiehethän vain noudattavat käskyjä.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Mielivaltaahan se on muutenkin ollut eikä perusoikeuksia muutenkaan ole taidettu kunnioittaa. Hosumisesta aiheutuva ruplan heikko kurssi kohdistuu niihin yrityksiin, joilla on vientiä Venäjälle. Tuonille siitä voisi olla hyötyä, mutta se taitaa on enimmäkseen energiaa ja dollarikauppaa. Itseasiassa suomalaiset olisivat tainneet hyötyä kriisistä, jos öljykauppaa käytäisiin eurolla. Venäjän vienti taitaa olla aika dollaripainotteista. Itseasiassa epäilen vahvasti, että Venäjä sen vuoksi juurikaan kärsisi pakotteista. Kyllä kait Venäjällä on tuontia dollareilla tai ainakin jollain muulla valuutalla kuin ruplalla...

Mutten ole pankkiiri, joten voisitko Peter valaista tätä puolta?

Peter, täytyy kansalle jotain huveja suoda. Itse olen sitä mieltä, että niin kauan kuin saa kansansa pysymään rauhallisena ja kutakuinkin rajojen sisällä niitä kovin paljoa siirtelemättä ja parantaa ihmisten elinoloja pikku hiljaa (liian rajut muutokset johtavat usein negatiiviseen kehitykseen), niin on palkkansa ja omaisuutensa ansainnut.

Käyttäjän peterfryckman kuva
Peter Fryckman Vastaus kommenttiin #30

En tunne tuota valuuttapuolta tänä päivänä niin hyvin, että edes vastaisin.

Lopulta on aivan sama millä nimikkeellä kauppaa käydään kunhan sitä vain käydään ja siinä Suomella itsellään on ratkaiseva osuus.

Venäjälle ei pidä eikä voi selkää kääntää.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #33

Ok, siitä on tosiaan aikaa. Joku työttömäksi haluava aktiivisesti valuuttakaupassa mukana oleva pankki-ihminen voisi ottaa kantaa. Odotellaan sitä.

Kaupankäynti pääasia onkin. Sen takia minä siihen puuttumista vastuutomana ja kommarimaisena ajatteluna pidänkin. Venäjä ei ole muuten asettanut mitään pakotteita.

Kapitalismi ja vapaa markkinatalous on tainnut siirtyä itään ja suunnitelmatalous länteen.

Ja kyllä demokratia täällä alkaa olla aika näennäinen kaikenlaisten toimien vuoksi ja naapuri on taas muuttunut demokraattisemmaksi. Kohta ollaan tasoissa, mutta jos me vaaditaan naapurilta sitä, mitä se meillä oli, niin se menee meistä ohi.

Ihmisoikeudet on sitten eri juttu, muttei niitä millään kansan huutoäänestyksillä yms tulisi ratkaista sen enempää täällä kuin naapurissakaan.

Käyttäjän peterfryckman kuva
Peter Fryckman

Lopputulemana tämän ketjun perusteella ja tämän työläisten juhlan aamun hengessä voisi helposti kuvitella, että edes Suomesta ei löydy enää yksityisen omistuksen puolesta puhujia, sillä näyttää kaikki olevan yhteisen hyvän nimissä otettavissa parempaan käyttöön.

Ennen vanhaan tälle oli nimikin olemassa ja sama kommunismi kurkistaa taas, mutta tällä kertaa varsin kummasta suunnasta.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Obama sen alulle on laittanut. On tietääkseni demokraatti eli ei niin kovin kaukana kommarista. Tai jos minulta kysytään, niin on ihan kommunisti. Putin taas on ajatusmaailmaltaan kapitalisti. Muut siellä hinkuvat neuvostoajan perään. Taitaa tässä uudessa maailmanjärjestyksessä mennä itä ja länsi sekaisin ja kommarit hyökkää nyt lännestä.

Käyttäjän peterfryckman kuva
Peter Fryckman

Yksikään presidentti missään maassa ei todellisuudessa yksinään päätä suuria asioita vaan niiden takana on aina vuosia ja vuosikymmeniä kestänyt suunnittelu ja sitä jatkumoa kukin kulloinkin sattumalta valittu presidentti sitten toteuttaa leikkien suurinta päättäjää.

Tämä on inhorealismia, mutta saattaa pitää paikkansa ainakin niissä maissa, joita amerikkalaisiksi kutsutaan.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #34

Ei mitään isoa valtiota yksin pysty johtamaan. Tarkoitin kyllä, että Obaman suulla ajattelua on sysätty liikkeelle.

Ei meidän isoa itäistä naapuriakaan yksi mies ihan yksin hallitse, vaikka jotkut sellaista kuvaa luovatkin. Ja onhan siellä toiminnalle ainakin kansan passiivinen hyväksyntä. Kyllä tuon kokoinen kansa tyytymättömänä kaappaa vallan. Ja varmaan siitä joukosta löytyy yksi jos toinen joka haluaa kalifiksi kalifin paikalle.

Käyttäjän ArtoKivimki kuva
Arto Kivimäki

Erityisesti perheyritysten tai pienyrittäjien yksityistä omistusta tulisi tukea. Sillä tavallahan me voisimme parantaa kansantalouden omistamisen tilaa. Nyt kun valtio on velkaantunut ja käytännössä konkurssissa / selvitystilassa (100mrd velkaa, 30mrd omaisuutta), muu kuin valtion omistaminen on se tapa miten pitää Suomi suomalaisilla. Osuuskuntien kautta myös. Suuryritykset ja oikeasti rikkaat ovat jo vieneet pääomansa pois täältä, muistaakseni 700mrd euroa on jo pois viety. Jäljellä on enää tosiaan nwo-haukkojen järjestämä sisäinen devalvaation kierre, kurjistaa köyhän kansan olot, ja liittää meidätkin euro-orjiksi. Tämä kierre katkaistaan vain omalla yritystoiminnalla ja yksityisellä omistuksella. Mitä pienemmät yritykset ja omistajat sen parempi ! Todellakin näinä aikoina on syytä suosia suomalaista, ja paikkakuntalaista. Oletko muuten keskuspankkirahoituksen kannalla? Minä olen.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Kun tässä Kekkoseenkin päästiin, niin kyllä hyvä diktaattori (niitä harvemmin löytyy) on parempi kuin huonosti toimiva demokratia, jossa valta on hajautettu kaikenlaisille pikkuparoneille eikä sitä oikeastaan kunnolla edes tiedä kuka valtaa käyttää.

Toimituksen poiminnat