Peter Fryckman Minun puolueeni on Suomi

Minun Nato-kantani on täysin selvä

Suomen tulee kaikissa oloissa puolustaa itse omaa aluettaan ja maataan yhdessä koko väestönä. Sitä varten tulee puolustusbudjetin olla etusijalla esim. kehitysapuun nähden joka ainoa vuosi, koska kyse on suomalaisten omista rahoista ja tällöin etusija tulee olla meidän omilla tarpeillamme.

 

Itsekkäästi ja kenenkään muun tai muiden puheista piittaamatta.

 

Suomeen kohdistuu perinteisesti uhka idästä ja vaikka tälläkään hetkellä se ei uhkana ole todellinen Ukrainan tilanteesta huolimatta, on syytä ottaa vakavasti huomioon muutama unohduksiin jäänyt seikka Venäjää koskien.

 

Sen 150-miljoonaisesta väestöstä on tällä hetkellä muslimeja n. 40 miljoonaa, joten Venäjä itsessään ei välttämättä ole stabiili eikä sen tulevaisuus suhteessa muuhun maailmaan ole niin helposti ennustettavissa. Ja tämän sanon niin, etten koe mitenkään muslimiväestön Venäjällä itsessään muodostavan Suomelle tai välttämättä edes Venäjälle itselleen kansakuntana uhkaa.

 

Kyse on kuitenkin koko globaalin politiikan ennustamattomuudesta.

 

Meistä ei kukaan tiedä, mitä tulevaisuus tuo maailman energia- ja muun valtapolitiikan suhteen tullessaan ja tähän epävarmuuteen viisain varautuu.

 

Kantani Naton suhteen on se, että ko. puolustusliitto voi toimia Suomelle lisäturvana, bonuksena, sen faktan lisäksi, että me yhtenä kansana kaikin keinoin yhdessä olemme ensin valmiita puolustamaan omaa maatammme kaikissa oloissa. Itse. Täysin itsekkäästi ja itsenäisinä.

 

Kaikkia mahdollisia uhkia vastaan varustautuneina ja varautuneina.

 

Kaikki muu on Suomen kansan niin tahtoessa pelkkää bonusta.

Siis oma puolustus rahalla kuntoon ja sitten kansanäänestys mahdollisesta lisäturvasta (=Nato) ja se on vain pelkkä bonus.

 

Ei koskaan vaihtoehto vaan pelkkä lisä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Meillä Suomessa ajetaan puolustusta alas, että saisimme aikaan "pakkotilanteen" jolla Suomi liitetään Natoon ja kukaan paitsi tilanne ei kanna vastuuta.

Käyttäjän peterfryckman kuva
Peter Fryckman

Suomen puolustusta ei enää seuraavien sisäisten vaalien jälkeen ajeta alas.

Se aika on nyt mennyttä.

Käyttäjän peterfryckman kuva
Peter Fryckman

Minne täältä Puheenvuorosta on keskustelu kadonnut?

Eivät kaikki voi Brysselissä vielä olla.

Juha Hämäläinen

Kuollutta on. Taisi aikoinaan sovellettu "stasinappi" karkoittaa kaikki joille joku ei verbaalisesti pärjännyt tai nyt on kevät ja jengi on ulkona.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kohtuullisen hyvä kirjoitus!

Käyttäjän peterfryckman kuva
Peter Fryckman

Kiitos Pertti.

Mutta se ei ollut kirjoitus vaan oma mielipiteeni tähän asiaan.

Martti Kauppila

Siis kannatatko Fryckman NATO:a vai et?

Käyttäjän peterfryckman kuva
Peter Fryckman

En yleensä vastaa verhon takaa huuteleville naamattomille, mutta teen nyt tässä poikkeuksen ja sanon:

Ellei kantani käy tuosta tekstistä ilmi niin käytä vaikka Googlen kääntäjää apuna. Tai wikipedian viherkommunisteja. Niillä on kaikki oikea tieto.

Käyttäjän JukkaSarre kuva
Jukka Sarre

Vaikka sanotaan "historia on huono opettaja", sitä on syytä silmäillä. Venäjä on ollut uhka suomelle, ehkä tulevaisuudessakin. Venäjän kanssa on kuitenkin pystytty elämään vaikeinakin aikoina. Suomi on ollut liittolainen historiansa saatossa sekä itään että länteen. Länsi, tässä tapauksessa Ruotsi, luovutti Suomen ehdoitta silloiselle Venäjälle. Liittouminen tarkoittaa vahvemmalle liittolaisellemme, olkoon se Ruotsi tai Nato, sitä että Suomesta muodostuu idästä tulevalle uhkalle, Venäjän joukoille, alue jossa taistelut käydään. Se tarkoittaa myös, että Suomi alistuu kaupan käynnin kohteeksi. Historia kertoo näin tapahtuneen aiemminkin, miksi ei tapahtuisi uudelleenkin.
Suomen alueellinen puolustus kiinnosaa tiukan paikan tullen vain suomalaisia. Oma tupa, oma lupa.

Toimituksen poiminnat