Peter Fryckman Minun puolueeni on Suomi

Suomi tarvitsee työlle teettäjiä ja tekijöitä.

Suomen toivo on yrittäjissä.

Perheyrittäjyys on kansantalouden kivijalka.

Serlachius, Wihuri, Berner, Ahlström, Fazer, Herlin, Huhtamäki, Laakkonen; nämä kaikki ja monet muut kansantaloutemme kasvattajat ja ylläpitäjät ovat alunperin perheyrityksiä.

Perheyrityksissä on riskinottokykyä, uskallusta ja uskoa sekä vahvasti sitoutunutta visionääristä omistajuutta. 

Suomessa sekä verotulot että työpaikat vähenevät. Se, että Suomeen ei synny uusia työpaikkoja ja että maamme on menettänyt kilpailukykynsä, johtuu ennen kaikkea jäykistä työmarkkinoista sekä ylikalliista työvoimakustannuksista.

Työvoimakustannuksiin pitää saada maalaisjärkeä ja samalla pistää suitset suuhun yhä paisuvalle byrokratialle.

Yliholhoava sääntely  lisää kohtuuttomasti sekä yritysten kustannuksia että hankaloittaa yrityksen päätehtävän hoitamista eli työllistämistä omaksi ja Suomen eduksi.

Yksityistä sektoria ei voi sälyttää ylisuuren julkisen sektorin maksumieheksi tilanteessa, jossa näillä kahdella taholla alkaa olla yhä selkeämpi intressien riita.

Suomen perheyrityksiä vaivaa ukkoistuminen ja akkaistuminen. Kipeästi kaivatun sukupolvenvaihdosbuumin syntymisessä olennaisin vauhdittaja on lahja- ja perintöverotuksen täysremontti.

Yritysverotusta pitää keventää omistajuutta ja investointeja suosivaksi sekä työllistämistä ja työntekemistä kannustavaksi.

Suomi elää ja säilyy vain maan sisäisellä yhteisymmärryksellä siitä, että kaikki ovat tärkeitä. Myös yrittäjät.


Peter Fryckman

eduskuntavaaliehdokas nro 234
Muutos 2011
Uusimaa

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Yritystä ei tule verottaa liikevaihdosta ja olemassa olostaan.. Yritystä tulee verottaa vain liikevoitosta ja osingonjaosta mikä sekin on liikevoittoa.

Vesa Virtanen

virkamiesten ja lainsäätäjien (poliitikot) vihamielinen suhtautuminen kielisi jostain muusta kuin väitteesi, että yrittäjät ovat tärkeitä. Jos tosiaan olisimme heidän mielestään sitä, niin miksi ihmeessä edellämainitut tahot tuntuvat tekevänsä kaikkensa laittaakseen kapuloita yrittäjien rattaisiin? Toki on kynnusmattokin tärkeä kaiken kuran vastaanottamiseen...

Toimituksen poiminnat